Vision och historia
- tätningar för industriellt bruk

Vision och historia

Hela grundtanken med vår verksamhet är uppbyggd kring tätningar för industriellt bruk. Vi täcker hela området från små finmekaniska tätningar till stora, krävande maskintätningar. Våra produkter passar när ni har behov av ett brett sortiment och ett profesionellt kunnande.

Företaget grundades 1963 och vårt huvudkontor och centrallager ligger i Espergaerde strax utanför Helsingör. En positiv utveckling har medfört att vi idag, enbart i Danmark har ca. 5.000 m2 kontor, laboratorium, produktion och lager. Vi har funnits i Sverige sedan 2002 och har under åren expanderat snabbt på den svenska marknaden. Med flera resande säljare/tekniker runt om i landet, kan vi garantera en hög servicenivå. 2007 blev M Seals en del av den internationella gruppen DIPLOMA PLC med en årlig omsättning på 3 miljader (koncern). Samarbete med andra företag i gruppen har öppnat upp för nya möjligheter och gjort oss till en av Europas mest ansedda och kompletta tätningsleverantörer. 2014 förvärvade M Seals Ramsay Services i Newcastle, England. Vi finns representerade i Kina med ett säljkontor där vår verksamhet växer snabbt.

Vi på M Seals jobbar målmedvetet för att bli specialister på tätningar och formdetaljer i syntetiskt gummi, PTFE och metalldelar med vulkaniserat gummi. Samtidigt har vi utvecklat vår egen produktion av M Flex fjäderbelastade PTFE-manschetter som tillverkas i helautomatiska maskiner i stora serier. Följden blir att denna allsidiga tätning kan användas i betydligt fler applikationer än vad som hittills varit möjligt.